queer transexualitet. HBTQ

Carl Farberger, VD för ica försäkring genomför könskorrigering och kommer ut som Carolina

Ofta tänker man sig att man hittar transpersoner inom show-business men de finns även inom näringslivet.
Caroline Farberger, vd för Ica Försäkring har inte bara transformerat sitt yttre från man till kvinna utan även gått ut offentligt och berättat om sin resa från man till kvinna under pågående transition.

Allt började en kväll i mars 2017. Hustrun Ylva Rönnqvist ställde en rak fråga; – ”Skulle det kunna vara så att du vill vara tjej?”
Frågan fick maken att studsa till och genast utbrista: Nej!

För inte kunde det vara så att Carl Farberger – en medelålders man med hög social och ekonomisk status, dubbla examina från Handelshögskolan och Chalmers, kompanibefäl och kursetta på kadettskolan under militärtjänstgöringen på I15 i Borås, frimurare, händig trebarnspappa och driven vd för börsnoterade Ica försäkringar egentligen ville vara kvinna.

När hustrun upprepade frågan blev svaret inte lika tvärsäkert nej.

Under veckorna som följde började maken försiktigt testa olika kvinnliga uttryck hemma i Sigtuna som t.ex. att bli professionellt sminkad och ta på sig en klänning.

”Jag förstod direkt att jag kunde förlora allt – fru, barnen, släkt, vänner, kollegor, karriär och omvärld i övrigt, kanske riskera ett livslångt utanförskap. Jag som hela mitt liv levt så normativt. Men det fick kosta vad det kosta ville.” berättar Carolina.

I maj 2017 vände hon sig till sin husläkare och bad om en remiss för könsidentitetsutredning.
Sedan dess har hon genomgått hormonbehandlingar för att stänga av testosteronet och lägga till östrogen för att få en kvinnas hormonbalans.

Det manliga ansiktshåret tas bort permanent med upprepade IPL-laser behandlingar varannan månad. Hon undersöker även möjligheterna till ansiktskirurgi.

Våren 2018 kom hon ut inför sin chef. Hon hade förberett sig genom att skriva ett tvåsidigt dokument med viktiga budskap och visade dessutom upp några bilder på sig själv som Caroline.
Två veckor senare informerades hela koncernledningen. Såhär skriver Caroline i sin slutna facebookgrupp med ett sjutiotal släktingar och vänner:

17 april 2018
”En riktigt bra dag på jobbet! I går hade min chef (vd för Ica Banken) kallat till ett möte med Ica-koncernens vd, hr-direktör, kommunikationsdirektör och finansdirektör för att informera dem. Det gick mycket, mycket bra!

Hr-direktören är översvallande i sitt stöd till mitt ”modiga beslut” och vill ge mig ”allt stöd”. Icas koncernchef är lika övervallande stöttande han. En lika positiv kommunikationsdirektör har avdelat en specialist som ska hjälpa mig att utforma en kommunikationsplan. Det kunde verkligen inte bli bättre!

Carolina kommer att fortsätta att vara gift, leva och bo ihop med Ylva.
När hon ansökte om namnbyte till Skatteverket valde hon även ett andranamn – Elisabet som är ett släktnamn. Nästa steg är att ändra sitt ­juridiska kön.

Den 13 september 2018 informerades alla medarbetare på Ica Försäkring och den 14 september fick vd-fotot på bolagets hemsida får sitt nya bildspråk.

————————————————————————————–
Caroline Farberger

Ålder: 50 år.

Familj: Hustru, tre barn i grundskoleåldern.

Bakgrund: Uppvuxen i Uddevalla och Lerum. Militärtjänstgöring som kompanibefäl på I15. Civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg och civilingenjör (elektroteknik) från Chalmers. Managementkonsult McKinsey, ledande poster inom Trygg-Hansa i olika omgångar. Vd för startupbolaget Insmark och konsult på konsultbolaget Bearingpoint. Vd för Ica Försäkring, ett -dotterbolag till Ica Banken sedan 23 maj 2016.

Leave a comment for: "Carl Farberger, VD för ica försäkring genomför könskorrigering och kommer ut som Carolina"

Tag Cloud